Rólunk
Ismerd meg a vietnámi gulyást!
Maga, a névadó esszencia, a vietnámi gulyás születése még a 2010-es évekre tehető. A felpezsdült budapesti gasztroszcéna egyik rendkívüli szereplője volt a Madách téri Beszálló: senki sem feledi, aki legalább egyszer járt az úttörő food barban. Néhány évet várni kellett, hogy Huszár Krisztián, immár a VietnámigulyásHK konyhafőnöke először demo-üzemmódban alkossa újra a csodálatos levest. Kezdetben a Budagyöngye volt a főhadiszállás, jött a Margit körúti Szirom, majd 2020 nyarán a Frankel Leó utca legkellemesebb szakasza és a VietnámigulyásHK.
Visszafogott számú asztalunk van, de semmi másban nem vagyunk szolidak. Japán, Vietnám, Thaiföld épp úgy megihleti a konyhát, mint egy tradicionális, kifogástalan alapanyagokból készült hazai kedvenc. A mi fúziónk nemcsak a nemzetek ízeinek egymásra támaszkodásában keresendő, sokkal inkább egy összgasztronómiai mágiát kell elképzelni. Ahol gulyással ölelkezik a pho vagy tavaszi tekercs köntösbe burkolózik az első osztályú szatmári szilvalekvár. Van, aki szerint ez polgárpukkasztás, de nekünk inkább a természetes alkotás. Az biztos, hogy semmihez sem hasonlítható.