Szombatonként elhozzuk a város legegyedibb reggelijét

2023-ban is szerettétek, de egy ideig mellőznötök kellett a reggeliket. Aztán úgy esett, hogy nem ám influenszeres túlzással élve, de tényleg rengetegen kérdeztetek utána. Mikor lesz reggeli, hova tűnt a reggeli, jönnénk bruncholni, miért nem tudunk, a tiétek volt a legjobb… szóval engednünk kellett a nyomásnak és kis tesztüzem után úgy döntöttünk, a szombatok lesznek a tökéletes alkalmak arra, hogy nálunk reggelizzetek.

Elvégre, lehet, hogy megszaladt a pénteki összejövetel és jólesne a megváltás, egész héten rohanni kell és a látványpékséges kutyafuttában fogyasztott gyors péksütik után igazi ajándék volna a gazdag villásreggeli. Vagy már lefutottad a köreid a Margit-szigeten és nem ártana egy kis energia-utánpótlás. A vasárnapot meghagyjuk a nagyi húslevesének (vagy a mi vietnámi gulyásunknak), de szombaton számolhattok velünk. 

09:00-13:00-ig ér a reggelink, ami mellőzi azokat az elemeket, amiket egy megszokott reggeliztetős étlapon olvasni. Ezért is adtuk a szombati brunch-alkalmainknak a “Nem egy átlagos reggeli” alcímet. Tényleg felejtsd el a mustár mellé illesztett virslipárt, a túlárazott rántottát és a bagelnek hívott lyukas zsömlét, mert nálunk nem erről szól a reggeli.

Parádés minőségű tojásból készülhet tornádó, amit sushi rizsre helyezünk és szezámos taréval finiselünk. Az imádott dandan ragu is felvonul a reggelinél, csak éppen rizzsel és tükörtojással. A tökéletes tojáshoz mandarinos-passionös barnavaj hollandi társul, könnyeden és abbahagyhatatlanul. Kétféle szendvicst álmodott meg a séf a napkezdéshez: az egyik egy rántott csirkés katsu majonézzel, zöldekkel, mangó vinaigrettel, bosnyák lepénybe csomagolva. A másik pedig a vietnámi fasírt, szalonnafátyollal, barna hagymával, citromnáddal és korianderrel, szintén a pirongatott lepényben.

Édességnek esetenként portugál pastel de nata is sül, de megannyi receptúra vár még, hogy megmutassuk ezeken a lazítós szombatokon.

en_GBEN